fbpx

MLM Tips

MLM Tips Om Je Business te Laten Groeien

In plaats van in je eentje te blijven worstelen om je MLM business van de grond te krijgen, is de eenvoudigste en beste manier om resultaten te krijgen, te kijken naar wat andere succesvolle multi level marketers doen om succes te behalen en dan simpelweg de technieken die zij gebruiken te repliceren.

Lijkt dat simpel? Dat is het ook, het is zelfs de snelste manier om resultaat te behalen.

Hieronder vind je 7 MLM tips welke keer op keer door de Top MLM Marketers gebruikt worden, het moge duidelijk zijn dat er een geweldige waarde zit in deze wetenschap.

MLM Tip 1

MLM TipsIk kan het niet vaak genoeg zeggen, dus hier komt het nog een keer; Behandel je business als een business.

Multi Level Marketing is enkel een bedrijfsmodel, net zo goed als alle ander succesvolle bedrijven volgens een bepaalds bedrijfs- model werken.

Het enige verschil is, dat een ieder die wil met een relatief lage investering en lage kosten het MLM bedrijf tot ongekende hoogte kan stuwen.

Waar er bij de meer “traditionele” bedrijfsmodellen meestal sprake is van hoge investeringen in bedrijfs- onroerend goed, voorraad, inventaris, personeel etc.en al dan niet een specifieke vooropleiding, kan in principe iedereen met of zonder kapitaal, en met of zonder een diploma of specifieke vooropleiding met een MLM business aan de slag, en daar succesvol mee worden. Dat neemt echter niet weg dat je je business als een hobby kunt beschouwen, en toch kunt verwachten dat je enorme bedragen verdient. Wat je jezelf dan ook vooral dient af te vragen is:

“Over welke marketing kennis, marketingvaardigheden en eigenschappen beschik ik op dit moment dat zij het rechtvaardigen dat ik € ……,.. per maand ga verdienen?”

Als je antwoord hier is:” Omdat ik er slechts 3 hoef te vinden die er ook 3 vinden, of omdat iedereen dit specifieke product/dienst nodig heeft,” dan zul je het niet gaan redden.
Je kunt je business nooit groter laten groeien, en je kunt niet meer gaan verdienen met die business dan dat je marketingvaardigheden, kennis en vaardigheden hebt om je bedrijf te “managen” . Zo simpel is het gewoon. En de enige reden dat de werkelijke Top Verdieners in de Industrie verdienen wat ze verdienen is omdat het vooral zakenmensen zijn.

MLM Tip 2

Zoals gezegd is MLM een bedrijfsmodel, niet meer en niet minder, en is jouw bedrijf een echt bedrijf net als elk ander bedrijf.

Dus laat me je iets vragen;

Wanneer je bij wijze van spreken een bouwbedrijf zou starten, zou je dan je familie, vrienden en kennissen benaderen om hen er van te overtuigen dat zij een nieuw huis nodig hebben?? En zou je ze daarbij uitnodigen voor een Home Party of een Hotel Meeting om dat door een derde persoon te laten vertellen??En zou je hen daarbij keer op keer als je ze ziet opnieuw proberen te overtuigen om ook een bouwbedrijf te starten, omdat ze dan zoveel geld kunnen verdienen??Lijkt me niet hè.

Dus waarom doe je het dan wel met je MLM product en business?
Je familie vrienden en kennissen zijn niet je prospects, dus stop met hen lastig te vallen en hen te proberen overtuigen van iets waar ze geen behoefte aan hebben.
Als ze wel behoefte hebben aan je product/dienst en /of business komen ze wel naar jou toe. En dat brengt me bij:

MLM Tip 3multi level marketing tips

Leer hoe mensen aan te trekken die daadwerkelijk nodig hebben en willen wat je te bieden hebt, in plaats van mensen te proberen te overtuigen dat ze je specifieke product/dienst nodig hebben.

Denk hier eens over na: Neem bijv. Dell Computers, of  McDonald’s ( Franchise). Heb je ooit gezien dat Dell Computers of  McDonald’s of welk ander reputabel bedrijf dan ook langs de deuren gaat, homeparty’s houdt, producten gratis weggeeft in de hoop dat je terugkomt voor meer, of mensen rechtstreeks benadert met een vragenlijst, en hen vervolgens opbelt om hen te proberen overtuigen waarom zij die specifieke computer of hamburger nodig hebben?

Nee natuurlijk niet. Zij maken gebruik van Attraction Marketing technieken waarbij ze inspelen op de behoefte van de consument en wat het is dat die consument wil en nodig heeft. En dat is wat jij ook dient te doen.

MLM Tip 4

Maak Gebruik van het Internet: Dagelijks zijn er miljoenen mensen op het internet op zoek naar van alles en nog wat. In Nederland alleen al worden er maandelijks 525 miljoen zoekopdrachten enkel en alleen in Google ingegeven.
Dat zijn er ruwweg 17,5 miljoen per dag. Daar zijn de zoekopdrachten die gedaan worden op Bing, Yahoo, Marktplaats, Facebook en Twitter en in Google België  nog niet eens bij opgeteld.

Dat zijn heel veel zoekopdrachten per maand en van al die miljoenen zoekopdrachten zijn er tienduizenden zo niet honderdduizenden zoekopdrachten gerelateerd aan datgene wat jij vermarkt.
Het enige wat jij hoeft te doen is er voor te zorgen dat die mensen jou kunnen vinden, en weten hoe je jezelf op het internet neerzet als de Go To Person voor het product of dienst wat je vermarkt. Geloof me het is eenvoudiger dan je misschien denkt.

En nee, het hebben van een replicated bedrijfswebsite, zoals alle andere distributeurs binnen je MLM hebben, is niet wat ik bedoel.
Je zult je moeten onderscheiden van al die anderen. Al die mensen die dagelijks op het internet aan het zoeken zijn, zijn niet op zoek naar jouw specifieke product of bedrijf, maar naar iemand die hen kan helpen een oplossing te vinden voor een “probleem” wat ze hebben, of om hun leven op de een of andere manier eenvoudiger en prettiger te maken.

MLM Tip 5

Maak gebruik vMLM Tips 3an Social Media: Grote kans dat je hier terecht bent gekomen via Facebook of via andere Social Media.Zoals in de vorige tip aangegeven worden er dagelijks zo’n 17,5 miljoen zoekopdrachten in de Google zoekmachine ingegeven. Echter vandaag de dag brengen mensen meer tijd door op Social Media zoals Facebook en Twitter dan op de Google zoekmachine. Social Media Marketing dient dan ook absoluut in je bedrijfsvoering te worden opgenomen. Het mooie van de Social Media is dat je je héél spicifiek kunt richten op jouw doelgroep, en voor je het weet gaat je bericht viraal, wat zoveel wil zeggen als dat het keer op keer door mensen wordt gedeeld. Zie het als een steen die je in het water gooit. Eerst heb je een klein kringetje rond de plek waar je steen in het water valt. Die kring wordt echter groter en groter totdat hij uiteindelijk de oever bereikt. Hoe groter het meer waarin je de steen gooit hoe groter de kringen worden. Social Media werkt in principe hetzelfde. Hoe meer mensen je bericht waarderen en liken en/of delen hoe meer andere mensen het zal bereiken, en hoe meer potentiële prospect die je site bezoeken.

MLM Tip 6

Genereer een constante stroom van leads en gekwalificeerde prospects.
Om continu mensen in te schrijven, hetzij enkel voor je product, hetzij voor zowel je product als je opportunity heb je voortdurend nieuwe leads nodig. En dan heb ik het niet over 2 of 3 per dag, maar tientallen geïnteresseerden per dag.
Je kunt natuurlijk elke dag een paar duizend flyers uitdelen, maar daar ben je uren mee bezig, en de response op, en het daadwerkelijke percentage van inschrijvingen op je flyers is in verhouding heel laag. Zoals gezegd zoeken duizenden mensen vandaag de dag via Facebook, twitter en het Internet in het algemeen naar oplossingen voor datgene wat ze nodig hebben of willen hebben.
Speel in op die behoefte van je potentiële klant.
Met het opbouwen van je lijst met leads, bouw je direct aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je prospect, en het opbouwen van je naam.
Om tientallen leads per dag te kunnen genereren en op adequate wijze te kunnen opvolgen kun je niet anders dan gebruik maken van het internet. Het is vandaag de dag , via Google en Social Media, zo ontzettend simpel om je enkel en alleen te richten op die mensen waarvan je bij voorbaat al weet dat ze een interesse hebben in datgene wat je te bieden hebt. Dus waarom zou je je tijd verspillen met flyeren, vragenlijsten, hotelmeetings, homeparty’s en wat al niet meer, als je je met een druk op de knop voor honderdduizenden potentiële gegadigden bevindt?

MLM Tip 7

Zorg voor direct inkomen uit je leads. Om een groot bedrijf op te kunnen bouwen, wat tienduizenden euro’s per maand aan omzet draait, zul je moeten investeren in dat bedrijf. Dat is nou eenmaal een feit. Je kunt niet oogsten zonder te zaaien. Om te kunnen investeren heb je geld nodig.

Niet iedereen die op je lijst inschrijft zal zich inschrijven in je business of direct je product afnemen. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen geld uit willen geven om een oplossing te verkrijgen in relatie tot datgene wat je biedt.
Kijk, wat je je vooral dient te realiseren is, dat je in eerste plaats een Marketeer bent. Het specifieke bedrijf waar je mee werkt is enkel de leverancier van het product.
Je MLM bedrijf zou dan ook je backend product moeten zijn, en niet je front end product.
Laat me dat verduidelijken aan de hand van het volgende voorbeeld.
Stel je werkt met een bedrijf dat zich richt op gewichts beheersing.
Wanneer iemand af wil vallen, dan zijn er nog talloze andere dingen die gerelateerd zijn aan je specifieke MLM product om te helpen afvallen, die je aan kunt bieden.

Bijv: Een e-book over gezonde voeding, fitness oefeningen, vet verbranden, de gevaren van overgewicht etc. etc. Gemiddeld koopt 5%-8% van de mensen op je lijst in ieder geval een gerelateerd product van je. Wanneer je slechts 100 leads per week genereert, en maar één Ebook aanbiedt van laten we zeggen slecht €17,- dan is dat tussen de € 85,- en € 137,- per week aan directe inkomsten die je kunt gebruiken om je kosten te drukken en te herinvesteren in je business om nog meer leads te genereren. Naarmate je lijst groter wordt heb je dus ook meer direct inkomen om je business draaiende te houden.  Dit is één van de dingen die de werkelijk grote jongens voortdurend doen, en dus ook iets wat je absoluut dient op te nemen in je business plan. Je wordt niet rijk van de aangeboden extra producten, en dat is ook niet de bedoeling. Het “Grote Geld” wil je immers halen uit je Organisatie. Maar wanneer je je kosten kunt drukken met € 85,- tot €137,- per week dan is dat op jaarbasis toch nog altijd €4420,- tot €7124,-

Wil je vandaag nog starten met het op succesvolle wijze laten groeien van je MLM business?En wil je nog veel en veel meer marketing strategieën, technieken en tips?
Meld je dan nu hieronder direct aan voor de gratis Marketing SuccesTraining, en krijg direct toegang tot een gratis Training die je exact laat zien hoe 5-10- zelfs 15-20 mensen per week in je business toe te gaan voegen, startende vandaag.

 

Wanneer je deze blogpost behulpzaam vind, LIKE hem dan en deel hem op je Facebook, Google+, Twitter of ander Social Media Pagina.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kies De Actie Gerichte Artikelen Die Perfect Aansluiten
 Bij Je Huidige Fase Van Business Groei.

Meld Je Vandaag Nog Aan Voor De
Gratis Marketing Training

>